guma do żucia na dywanie
guma do żucia na dywanie
(10-06-2016, 11:18 AM)Simba88 mam pytanie: czym usunąć zaschniętą gumę z dywanu?
Pozdrawiam. Miej dzisiaj szczęśliwy dzień
(10-06-2016, 11:18 AM)Simba88 mam pytanie: czym usunąć zaschniętą gumę z dywanu?
Pozdrawiam. Miej dzisiaj szczęśliwy dzień
Usunięcie zmrożonej gumy powoduje wyrwanie włókien z dywanu - uszkodzenie mechaniczne, które zostawi ślad. Ja proponuję użycie parownicy - również usuniesz gumę do żucia. Trzeba uważać, ponieważ guma pod wpływem gorąca się rozpuszcza, najlepiej jest użyć ściereczek, czyściwa, aby zebrać gorącą, rozpuszczoną, klejącą się gumę. Resztki i pozostałości można na końcu zmrozić odpowiednim sprayem do usuwania gum i spróbować wyszczotkować, wyczesać. Chodzi o to, aby nie uszkodzić włókien.
Nie da się ukryć, że trochę kosztuje. Nic tylko mieć nadzieję, że na pewno działa. 
POG na pewno się każdego przyda na trudne plamy typu lakier do paznokci, pisaki itp. Ale nie użyłbym POG na dywanie wełnianym. Tutaj do gum (ale też do tego co zrobi POG) używam bezpiecznego Mega Gelu Tersusa. Radzi sobie też z innymi plamami. Naprawdę warty polecenia, żeby go mieć w swoim arsenale.
guma do żucia,olej, masło, smar to Prochemu Citrus Gel.Nam się sprawdza w 100% albo Tersus tez dobry.
A jest jakiś sprawdzony sklep, w którym takie produkty można kupić? Najlepiej za jakieś naprawdę rozsądne pieniądze.