chemia do mycia okien
chemia do mycia okien
(10-08-2016, 11:16 AM)Jaskier jakie płyny stosujecie do mycia okien zimą? wiadomo, że wtedy mycie jest utrudnione, wilgoć często zamarza w trakcie mycia przy niższych temperaturach
Można użyć zimowego płynu do spryskiwaczy, albo jego wersji "zrób to sam" przetestowanej przeze mnie i używanej od kilku sezonów z dobrym efektem (proporcje podane na 2 litry wody):
2 łyżki octu
3 łyżki spirytusu (najtańszy = salicylowy)
1 łyżeczka płynu do mycia naczyń
3 łyżki płynu do mycia szyb
płyn do naczyń ma zapewnić dobry "poślizg", a w połączeniu z płynem do naczyń nadać zapach neutralizujący zapach octu; ewentualnie dodaję parę kropel odświeżacza (co pozwala mi mieć płyny o różnym zapachu)
(05-08-2017, 11:23 AM)magda A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?

(05-08-2017, 11:23 AM)magda A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?

No pomysł niezły 
Obawiam się, że w dalszym ciągu wierzę w moc zakupionych produktów. Wszelką chemię kupuję u producenta (m.in. general fresh) i chwalę sobie to. Na szczęście produkty są wydajne i jednocześnie nie kosztują majątku 
przedmówca: pawemilia11 to raczej pracuje w firmie pozycjonującej strony i wrzuca takie linki gdzie się da...
ŻADEN znany mi specjalista zajmujący się profesjonalnym myciem okien nie bazuje na produktach gotowych do użytku; po pierwsze byłoby to bardzo drogie a po drugie nieefektywne; skład używanej mieszanki różnych produktów modyfikuje się zależnie od rodzaju zabrudzenia czy temperatury powietrza
tutaj recepta od świetnego specjalisty w tej dziedzinie:
https://www.youtube.com/watch?v=dTes3JbX-yY&t=385s