Forum Profesjonalnego Sprzątania Jak doczyścić? Jak profesjonalnie posprzątać? Profesjonalne środki czyszczące - porady chemia do mycia okien

chemia do mycia okien

chemia do mycia okien

• 0 głosów - średnia: 0
Strony (2): 1 2 Dalej
Jaskier

Junior Member

10
10-08-2016, 11:16 AM #1
jakie płyny stosujecie do mycia okien zimą? wiadomo, że wtedy mycie jest utrudnione, wilgoć często zamarza w trakcie mycia przy niższych temperaturach
Jaskier
10-08-2016, 11:16 AM #1

jakie płyny stosujecie do mycia okien zimą? wiadomo, że wtedy mycie jest utrudnione, wilgoć często zamarza w trakcie mycia przy niższych temperaturach

Quakuzji

Junior Member

3
10-24-2016, 07:37 PM #2
(10-08-2016, 11:16 AM)Jaskier jakie płyny stosujecie do mycia okien zimą? wiadomo, że wtedy mycie jest utrudnione, wilgoć często zamarza w trakcie mycia przy niższych temperaturach

Witam, myślę ,że najlepszym rozwiązaniem jest ocet, mycie okna octem. Pozdrawiam  Wink
Quakuzji
10-24-2016, 07:37 PM #2

(10-08-2016, 11:16 AM)Jaskier jakie płyny stosujecie do mycia okien zimą? wiadomo, że wtedy mycie jest utrudnione, wilgoć często zamarza w trakcie mycia przy niższych temperaturach

Witam, myślę ,że najlepszym rozwiązaniem jest ocet, mycie okna octem. Pozdrawiam  Wink

01-08-2017, 04:07 PM #3
Można użyć zimowego płynu do spryskiwaczy, albo jego wersji "zrób to sam" przetestowanej przeze mnie i używanej od kilku sezonów z dobrym efektem (proporcje podane na 2 litry wody):

2 łyżki octu
3 łyżki spirytusu (najtańszy = salicylowy)
1 łyżeczka płynu do mycia naczyń
3 łyżki płynu do mycia szyb

płyn do naczyń ma zapewnić dobry "poślizg", a w połączeniu z płynem do naczyń nadać zapach neutralizujący zapach octu; ewentualnie dodaję parę kropel odświeżacza (co pozwala mi mieć płyny o różnym zapachu)

Cleantec - nowoczesne i osobiście sprawdzone rozwiązania dla czystości i higieny
Wyłączny przedstawiciel firm Pollet, Hydrachim, autoryzowany dystrybutor maszyn czyszczących Fiorentini

www.cleantec.com.pl
Cleantec
01-08-2017, 04:07 PM #3

Można użyć zimowego płynu do spryskiwaczy, albo jego wersji "zrób to sam" przetestowanej przeze mnie i używanej od kilku sezonów z dobrym efektem (proporcje podane na 2 litry wody):

2 łyżki octu
3 łyżki spirytusu (najtańszy = salicylowy)
1 łyżeczka płynu do mycia naczyń
3 łyżki płynu do mycia szyb

płyn do naczyń ma zapewnić dobry "poślizg", a w połączeniu z płynem do naczyń nadać zapach neutralizujący zapach octu; ewentualnie dodaję parę kropel odświeżacza (co pozwala mi mieć płyny o różnym zapachu)

Cleantec - nowoczesne i osobiście sprawdzone rozwiązania dla czystości i higieny
Wyłączny przedstawiciel firm Pollet, Hydrachim, autoryzowany dystrybutor maszyn czyszczących Fiorentini

www.cleantec.com.pl

magda

Junior Member

6
05-08-2017, 11:23 AM #4
A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?
magda
05-08-2017, 11:23 AM #4

A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?

05-10-2017, 08:26 AM #5
(05-08-2017, 11:23 AM)magda A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?

to są z reguły mieszanki "zrób to sam" - piana bierze się z dodania płynu do mycia naczyń, chodzi o to żeby woda spływała lepiej i ściągaczka miała "poślizg", ale też i żeby widzieć gdzie jest umyte / zebrane

a niektórzy takie rzeczy robią: Smile

https://www.youtube.com/watch?v=8dhBhfOeZx8

www.cleantec.com.pl
Cleantec
05-10-2017, 08:26 AM #5

(05-08-2017, 11:23 AM)magda A może ktoś mi podpowie jaki srodek najlepszy do mycia szyb przed ściagaczka.z obserwacji na filmikach widze że urzywaja czegoś mocno pieniacego?ktoś coś?

to są z reguły mieszanki "zrób to sam" - piana bierze się z dodania płynu do mycia naczyń, chodzi o to żeby woda spływała lepiej i ściągaczka miała "poślizg", ale też i żeby widzieć gdzie jest umyte / zebrane

a niektórzy takie rzeczy robią: Smile

https://www.youtube.com/watch?v=8dhBhfOeZx8

www.cleantec.com.pl

omanec@wp.pl

Junior Member

2
10-11-2018, 01:57 PM #6
Używamy koncentrat Tenzi + Fairy
omanec@wp.pl
10-11-2018, 01:57 PM #6

Używamy koncentrat Tenzi + Fairy

Wolf

Member

114
11-06-2018, 06:21 AM #7
No pomysł niezły Smile
Wolf
11-06-2018, 06:21 AM #7

No pomysł niezły Smile

pawemilia11

Junior Member

1
04-04-2019, 07:37 AM #8
Obawiam się, że w dalszym ciągu wierzę w moc zakupionych produktów. Wszelką chemię kupuję u producenta (m.in.  general fresh) i chwalę sobie to. Na szczęście produkty są wydajne i jednocześnie nie kosztują majątku Smile
Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-30-2022, 01:48 PM przez admin.
pawemilia11
04-04-2019, 07:37 AM #8

Obawiam się, że w dalszym ciągu wierzę w moc zakupionych produktów. Wszelką chemię kupuję u producenta (m.in.  general fresh) i chwalę sobie to. Na szczęście produkty są wydajne i jednocześnie nie kosztują majątku Smile

04-07-2019, 12:22 PM #9
przedmówca: pawemilia11 to raczej pracuje w firmie pozycjonującej strony i wrzuca takie linki gdzie się da...

ŻADEN znany mi specjalista zajmujący się profesjonalnym myciem okien nie bazuje na produktach gotowych do użytku; po pierwsze byłoby to bardzo drogie a po drugie nieefektywne; skład używanej mieszanki różnych produktów modyfikuje się zależnie od rodzaju zabrudzenia czy temperatury powietrza

tutaj recepta od świetnego specjalisty w tej dziedzinie:

https://www.youtube.com/watch?v=dTes3JbX-yY&t=385s
Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2019, 12:23 PM przez Cleantec.

www.cleantec.com.pl
Cleantec
04-07-2019, 12:22 PM #9

przedmówca: pawemilia11 to raczej pracuje w firmie pozycjonującej strony i wrzuca takie linki gdzie się da...

ŻADEN znany mi specjalista zajmujący się profesjonalnym myciem okien nie bazuje na produktach gotowych do użytku; po pierwsze byłoby to bardzo drogie a po drugie nieefektywne; skład używanej mieszanki różnych produktów modyfikuje się zależnie od rodzaju zabrudzenia czy temperatury powietrza

tutaj recepta od świetnego specjalisty w tej dziedzinie:

https://www.youtube.com/watch?v=dTes3JbX-yY&t=385s

www.cleantec.com.pl

Pestaros

Member

60
09-28-2022, 07:50 AM #10
RM 503 lub RM 500 z firmy Kärcher
Pestaros
09-28-2022, 07:50 AM #10

RM 503 lub RM 500 z firmy Kärcher

Strony (2): 1 2 Dalej

• 0 głosów - średnia: 0
Użytkownicy przeglądający ten wątek: