Wybór Numatica dwa modele
Wybór Numatica dwa modele
Witam. Ptrzebuję waszej pomocy. Otwieram firmę sprzątającą - zajmująca się praniem tapicerek samochodowych i mebli tapicerowanych oaz dywanów. Mam problem z doborem odkurzacza piorącego. Myślałem nad kupnem Numatic CT 370-2 albo Numatic CTD 570-2.
Proszę o porady, fajnie jak by wypowiedziały się też osoby które korzystają z maszyn.
Dobrze się zastanów czy naprawdę chcesz otworzyć firmę o tak wąskim spektrum działania
Do naprawdę zawodowej intensywnej działalności żadne z wymienionych przez Ciebie urządzeń się nie nadaje z uwagi na parametry techniczne i wykonanie; szukając sprzętu nie koncentruj się na marce tylko na podzespołach i ich jakości - przy intensywnej działalności kluczowe znaczenie ma pompa, silniki ssące (muszą być dwa), jakość montażu - złącza metalowe a nie plastiki, pomyśl też o tym jak będziesz sprzęt transportował - wydajność i moc nie idą w parze z rozmiarami więc jeśli do świadczenia usług w mieszkaniach to jednak mały sprzęt - ale to ścieżka rozwoju którą odradzam chyba że w okolicy w której działasz nie ma konkurencji albo masz dobry sposób docierania do takich klientów; inwestycja w sprzęt wyższej klasy daje Ci przewagę rynkową i większą wydajność która pozwala brać się za większe tematy (małym sprzętem nie upierzesz np. kina, dużego sklepu czy floty samochodowej)
sprawdź u dystrybutora marki którą bierzesz pod uwagę ceny części, ich dostępność, serwis (czy realnie posiada własny serwis)
na priv podesłałem kontakt do osoby która jest dla mnie ekspertem w dziedzinie prania i robi to praktycznie od naprawdę wielu lat
(11-05-2017, 04:17 PM)Cleantec Do naprawdę zawodowej działalności żadne z wymienionych przez Ciebie urządzeń się nie nadajePan Cleantec tak Ci odpowiedział, ponieważ zapytałeś o urządzenia Numatic, których on nie sprzedaje, więc jako sprzedawca Ci je odradził.
(11-05-2017, 04:17 PM)Cleantec Do naprawdę zawodowej działalności żadne z wymienionych przez Ciebie urządzeń się nie nadajePan Cleantec tak Ci odpowiedział, ponieważ zapytałeś o urządzenia Numatic, których on nie sprzedaje, więc jako sprzedawca Ci je odradził.
Ponieważ dalsza dyskusja jest niemerytoryczna usuwam posty użytkowników Haerson i Cleantec. Użytkownik Cleantec jedynie może odpowiedzieć na post użytkownika Tomaszjot. Ostrzegam użytkowników przed niemerytoryczną dyskusją, gdyż obniża ona wartość forum. Nieprzestrzeganie zasad grozi czasowym banem.
(11-06-2017, 10:00 PM)tomaszjot A dlaczego nie nadają się do czyszczenie tapicerek?
(11-06-2017, 10:00 PM)tomaszjot A dlaczego nie nadają się do czyszczenie tapicerek?