Najlepsze metody prania wykładzin
Najlepsze metody prania wykładzin
Opowiedzcie jak i czym pierzecie wykładziny.
Ja od początku używam Karchera Puzzi,jakoś to pierze,ale jeśli wykładzina jest czarna zaczynają się schody.Musze szczotkować ręcznie.
Z chemi ,przesiadłem się na płyn z Buzila Optiflor bo ładnie pachnie.
Są jakieś lepsze maszyny?
Czy stosujecie impregnacje wykładziny?Daje to coś?
Który to model Puzzi ?
pranie wykładzin krok po kroku:
1. nasączenie wykładziny preparatem rozpuszczającym brud typu prespray
2. przeszorowanie wykładziny ręcznie lub maszynowo
3. przepłukanie odkurzaczem ekstrakcyjnym
Urządzeń do prania dywanów jest cała masa na rynku. Najbardziej popularny to oczywiście Karcher, ale w kolejce są jeszcze Numatic i najbardziej wyspecjalizowany ze znanych w Polsce producent to Santoemma. Z chemii to Tersus, Chemspec, Profchem itp
(09-06-2016, 10:44 AM)Kojot73 Opowiedzcie jak i czym pierzecie wykładziny.
Ja od początku używam Karchera Puzzi,jakoś to pierze,ale jeśli wykładzina jest czarna zaczynają się schody.Musze szczotkować ręcznie.
(09-06-2016, 10:44 AM)Kojot73 Opowiedzcie jak i czym pierzecie wykładziny.
na takie zabrudzenia to najcięższy sprzęt (z dolnego budżetu oczywiście):-
- szorowarka Numatic HFM1515 ze szczotką do szamponowania
- odkurzacz ekstrakcyjny Santoemma Grace ciśnienie/przepływ wody: 9 bar/ 4,5l/min
Może lepiej byłoby jej wypranie po prostu komuś zlecić?
(04-23-2017, 10:44 AM)Haerson Urządzeń do prania dywanów jest cała masa na rynku. Najbardziej popularny to oczywiście Karcher, ale w kolejce są jeszcze Numatic i najbardziej wyspecjalizowany ze znanych w Polsce producent to Santoemma. Z chemii to Tersus, Chemspec, Profchem itp
(04-23-2017, 10:44 AM)Haerson Urządzeń do prania dywanów jest cała masa na rynku. Najbardziej popularny to oczywiście Karcher, ale w kolejce są jeszcze Numatic i najbardziej wyspecjalizowany ze znanych w Polsce producent to Santoemma. Z chemii to Tersus, Chemspec, Profchem itp
(07-21-2017, 10:30 AM)Darecki 77(04-23-2017, 10:44 AM)Haerson Urządzeń do prania dywanów jest cała masa na rynku. Najbardziej popularny to oczywiście Karcher, ale w kolejce są jeszcze Numatic i najbardziej wyspecjalizowany ze znanych w Polsce producent to Santoemma. Z chemii to Tersus, Chemspec, Profchem itp
Witam.Jestem w branży od niedawna i mam kilka produktów Tersusa i Chemspeca jednak zdecydowanie polecam Prochem, ich chemia wydaje mi się najlepsza.Nie jest tania,ale radzi sobie ze wszystkimi problematycznymi plamami.
(07-21-2017, 10:30 AM)Darecki 77(04-23-2017, 10:44 AM)Haerson Urządzeń do prania dywanów jest cała masa na rynku. Najbardziej popularny to oczywiście Karcher, ale w kolejce są jeszcze Numatic i najbardziej wyspecjalizowany ze znanych w Polsce producent to Santoemma. Z chemii to Tersus, Chemspec, Profchem itp
Witam.Jestem w branży od niedawna i mam kilka produktów Tersusa i Chemspeca jednak zdecydowanie polecam Prochem, ich chemia wydaje mi się najlepsza.Nie jest tania,ale radzi sobie ze wszystkimi problematycznymi plamami.