Komputerowy wycennik obiektów
Komputerowy wycennik obiektów
Witam. Czy zainteresowałby kogoś na grupie programik Wycennik Obiektów Mieszkalnych dokonujący kompleksowej wyceny usługi sprzątania? Zawiera wszystkie potrzebne parametry do wpisania lub wybrania: powierzchnie wewnętrzne i zewnętrzne z podziałem na rodzaj, cykle prac, miesiące prac, podziały na dni, tygodnie, miesiące, do wybrania prace cykliczne i dodatkowe, jednorazowe, cennik usług. Ogólnie ponad 20 różnych rodzajów powierzchni z ponad 70-ma czynnościami dla każdej Oblicza wynagrodzenia, etaty dla różnych umów, kwoty netto i brutto za usługę, zysk czyli marżę, planuje godziny na każdy dzień w miesiącu. Posiada możliwość wydruku cennika, wyceny, harmonogramu prac. Wylicza i pokazuje wszystko, co istotne do umowy, daty, ilość chemii, ilość dni świątecznych itp. Właściwie wystarczy wpisać powierzchnie i wybrać prace, wycena gotowa.
Nie będę ukrywał, że nie za darmo ale i nie niebotycznie drogo bo stworzenie kosztowało mnie wiele, wiele miesięcy żmudnej pracy, ból oczu i złość żony. Zrobiłem go na użytek własnej firmy rodzinnej ale chętnie się podzielę. Myślałem tak o paru setkach za plik o wadze prawie 3 MB.