Forum Profesjonalnego Sprzątania Jak doczyścić? Jak profesjonalnie posprzątać? Urządzenia czyszczące - jaki sprzęt do profesjonalnego sprzątania wybrać? Jaka maszyna do usuwania i nakładania powłok

Jaka maszyna do usuwania i nakładania powłok

Jaka maszyna do usuwania i nakładania powłok

• 0 głosów - średnia: 0
DymszA

Junior Member

11
09-06-2016, 10:36 AM #1
Sz.P.
Podzielcie się opiniami oraz zaproponujcie jakieś maszyny do usuwania oraz nakładania powłok polimerowych.
Maszyny - nie same pady...
Chciałbym w tym temacie wymienić się opiniami o danych urządzeniach
Pozdrawiam
DymszA
09-06-2016, 10:36 AM #1

Sz.P.
Podzielcie się opiniami oraz zaproponujcie jakieś maszyny do usuwania oraz nakładania powłok polimerowych.
Maszyny - nie same pady...
Chciałbym w tym temacie wymienić się opiniami o danych urządzeniach
Pozdrawiam

05-10-2017, 08:48 AM #2
doczyszczanie - szorowarka jednotarczowa - ja mogę rekomendować Fiorentini - dzięki stalowej przekładni planetarnej sprzęt nie do zdarcia

natomiast o maszynach do nakładania powłok nie słyszałem - sam chętnie się dowiem (standardowo nakłada się mopem, barankiem lub wałkiem)

Cleantec - nowoczesne i osobiście sprawdzone rozwiązania dla czystości i higieny
Wyłączny przedstawiciel firm Pollet, Hydrachim, autoryzowany dystrybutor maszyn czyszczących Fiorentini

www.cleantec.com.pl
Cleantec
05-10-2017, 08:48 AM #2

doczyszczanie - szorowarka jednotarczowa - ja mogę rekomendować Fiorentini - dzięki stalowej przekładni planetarnej sprzęt nie do zdarcia

natomiast o maszynach do nakładania powłok nie słyszałem - sam chętnie się dowiem (standardowo nakłada się mopem, barankiem lub wałkiem)

Cleantec - nowoczesne i osobiście sprawdzone rozwiązania dla czystości i higieny
Wyłączny przedstawiciel firm Pollet, Hydrachim, autoryzowany dystrybutor maszyn czyszczących Fiorentini

www.cleantec.com.pl

re:

Junior Member

11
06-10-2017, 09:07 PM #3
(05-10-2017, 08:48 AM)Cleantec doczyszczanie - szorowarka jednotarczowa - ja mogę rekomendować Fiorentini - dzięki stalowej przekładni planetarnej sprzęt  nie do zdarcia

ile obrotów ma miec taka szorowarka? duza, mała, cięzka, lekka? Pan tu rekomenduje swoje produkty ale ogólnikowo
re:
06-10-2017, 09:07 PM #3

(05-10-2017, 08:48 AM)Cleantec doczyszczanie - szorowarka jednotarczowa - ja mogę rekomendować Fiorentini - dzięki stalowej przekładni planetarnej sprzęt  nie do zdarcia

ile obrotów ma miec taka szorowarka? duza, mała, cięzka, lekka? Pan tu rekomenduje swoje produkty ale ogólnikowo

higiena-online.pl

Junior Member

2
08-28-2017, 12:56 PM #4
Do zdarcia akrylu najlepsze są maszyny ciężkie z wolnymi obrotami.
Jeśli chcemy zrobić porządną powłokę polimerową to niestety pozostaje ręczna robota i dobry akryl, jednak jeśli chcemy szybko odświeżyć powłokę jest maszyna która doczyszcza powierzchniowo i nakłada cienką warstwę polimeru- nazywa się Taski Ergodisc Omni.
Najlepiej się sprawdza przy pielęgnacji powłok nakładanych ręcznie.
higiena-online.pl
08-28-2017, 12:56 PM #4

Do zdarcia akrylu najlepsze są maszyny ciężkie z wolnymi obrotami.
Jeśli chcemy zrobić porządną powłokę polimerową to niestety pozostaje ręczna robota i dobry akryl, jednak jeśli chcemy szybko odświeżyć powłokę jest maszyna która doczyszcza powierzchniowo i nakłada cienką warstwę polimeru- nazywa się Taski Ergodisc Omni.
Najlepiej się sprawdza przy pielęgnacji powłok nakładanych ręcznie.

Wolf

Member

114
08-30-2017, 11:15 AM #5
A w przypadku ręcznego czyszczenia co najlepiej będzie wykorzystać? W sensie jakie narzędzia?
Wolf
08-30-2017, 11:15 AM #5

A w przypadku ręcznego czyszczenia co najlepiej będzie wykorzystać? W sensie jakie narzędzia?

09-01-2017, 11:24 AM #6
docierak na kij + odpowiedni pad

do pracy w miejscach gdzie nie można dostać się maszyną

www.cleantec.com.pl
Cleantec
09-01-2017, 11:24 AM #6

docierak na kij + odpowiedni pad

do pracy w miejscach gdzie nie można dostać się maszyną

www.cleantec.com.pl

marychabb

Junior Member

6
09-06-2017, 10:13 AM #7
Podastawą przy polimeryzacji to:
szorowarka- obojętnie jakiego producenta , ja korzystałam z nilfiska i cleanfix
Odkurzacz sucho-mokro
pady , ale Razorback - gdyż szybko sie nie zapycha i świetnie nadaje się do ściagania polimerów , inne masz od razu zapchane i trzeba miec ich więcej bo cięzko wypłukać
Pady ręczne - cegiełki czarne
mopy,itp
marychabb
09-06-2017, 10:13 AM #7

Podastawą przy polimeryzacji to:
szorowarka- obojętnie jakiego producenta , ja korzystałam z nilfiska i cleanfix
Odkurzacz sucho-mokro
pady , ale Razorback - gdyż szybko sie nie zapycha i świetnie nadaje się do ściagania polimerów , inne masz od razu zapchane i trzeba miec ich więcej bo cięzko wypłukać
Pady ręczne - cegiełki czarne
mopy,itp

Haerson

Member

129
09-06-2017, 03:16 PM #8
W temacie polimeryzacji to mogę tylko podsunąć te artykuły:
nakładanie powłok zabezpieczających https://www.haerson.pl/polimeryzacja-nak...acych.html
renowacja i polerowanie powłok polimerowych https://www.haerson.pl/renowacja-i-poler...acych.html
usuwanie i doczyszczanie powłok akrylowych https://www.haerson.pl/doczyszczanie-usu...acych.html
Haerson
09-06-2017, 03:16 PM #8

W temacie polimeryzacji to mogę tylko podsunąć te artykuły:
nakładanie powłok zabezpieczających https://www.haerson.pl/polimeryzacja-nak...acych.html
renowacja i polerowanie powłok polimerowych https://www.haerson.pl/renowacja-i-poler...acych.html
usuwanie i doczyszczanie powłok akrylowych https://www.haerson.pl/doczyszczanie-usu...acych.html

• 0 głosów - średnia: 0
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości