Ślady po ekstrakcji
Ślady po ekstrakcji
Witam. Mam problem, jestem świeży w temacie i nie mam doświadczenia. Prałem pierwszy raz rogòwkę metodą ekstrakcyjną, używałem chemi firmy chemspect ( presprey oraz proszek do ekstrakcji) przygotowane zgodnie z etykietą. Rogòwka ma bardzo jasny kremowy kolor. Okazało się że kiedy rogòwka wyschła zostały ciemnie ślady po ssawce, ścieżki po ktòrych ssawka się poruszała, oraz ciemnie i "sztywne" miejsca, w jednym miejscu odbiła się nawet moja ręka w jaśniejszym odcieniu. Pytanie gdzie popełniłem błąd, czy źle przeprowadziłem ekstrakcję, za mało przejazdòw, a może słabo odessałem nadmiar albo za dużo proszku wsypałem? Proszę o pomoc doświadczonych kolegów.
A czym dokładnie to odsysałeś?
To nawet od zbyt ciepłej wody może się coś takiego zrobić?
(11-19-2018, 09:46 PM)dawid8484 Witam. Mam problem, jestem świeży w temacie i nie mam doświadczenia. Prałem pierwszy raz rogòwkę metodą ekstrakcyjną, używałem chemi firmy chemspect ( presprey oraz proszek do ekstrakcji) przygotowane zgodnie z etykietą. Rogòwka ma bardzo jasny kremowy kolor. Okazało się że kiedy rogòwka wyschła zostały ciemnie ślady po ssawce, ścieżki po ktòrych ssawka się poruszała, oraz ciemnie i "sztywne" miejsca, w jednym miejscu odbiła się nawet moja ręka w jaśniejszym odcieniu. Pytanie gdzie popełniłem błąd, czy źle przeprowadziłem ekstrakcję, za mało przejazdòw, a może słabo odessałem nadmiar albo za dużo proszku wsypałem? Proszę o pomoc doświadczonych kolegów.
(11-19-2018, 09:46 PM)dawid8484 Witam. Mam problem, jestem świeży w temacie i nie mam doświadczenia. Prałem pierwszy raz rogòwkę metodą ekstrakcyjną, używałem chemi firmy chemspect ( presprey oraz proszek do ekstrakcji) przygotowane zgodnie z etykietą. Rogòwka ma bardzo jasny kremowy kolor. Okazało się że kiedy rogòwka wyschła zostały ciemnie ślady po ssawce, ścieżki po ktòrych ssawka się poruszała, oraz ciemnie i "sztywne" miejsca, w jednym miejscu odbiła się nawet moja ręka w jaśniejszym odcieniu. Pytanie gdzie popełniłem błąd, czy źle przeprowadziłem ekstrakcję, za mało przejazdòw, a może słabo odessałem nadmiar albo za dużo proszku wsypałem? Proszę o pomoc doświadczonych kolegów.