sprzatanie klatek
sprzatanie klatek
Witam . Potrzebuje pomocy przy wycenie sprzątania klatek schodowych. Klient zyczy sobie 5 razy w tygodniu ale od niektorych firm sie dowiedzialem ze to bez sensu i lepiej sprztac 3 razy w tygodniu. Nie wiem czy liczyc od metra, mieskania czy calosci czy na godzine . Ile razy myc klatki a ile razy w tgodniu zamiatac ? Pozdrawiam
Możesz albo zrobić wycenę wg harmonogramu przedstawionego przez klienta albo zaproponować go samemu; w każdym harmonogram jest niezbędny jako część umowy - nie ma opcji na zasadzie że "ma być czysto", bo nigdy nie będzie
ewentualnie spróbuj wprost zapytać jaki jest budżet i sam będziesz wiedział co za tą kasę możesz zaproponowaćWszystko za co klient płaci ma sens
Możesz albo zrobić wycenę wg harmonogramu przedstawionego przez klienta albo zaproponować go samemu; w każdym harmonogram jest niezbędny jako część umowy - nie ma opcji na zasadzie że "ma być czysto", bo nigdy nie będzie
ewentualnie spróbuj wprost zapytać jaki jest budżet i sam będziesz wiedział co za tą kasę możesz zaproponować
w szczegółach służę zawsze pomocą, ale więcej danych potrzeba
(01-25-2019, 03:59 PM)Cleantec Wszystko za co klient płaci ma sensMożesz albo zrobić wycenę wg harmonogramu przedstawionego przez klienta albo zaproponować go samemu; w każdym harmonogram jest niezbędny jako część umowy - nie ma opcji na zasadzie że "ma być czysto", bo nigdy nie będzie
ewentualnie spróbuj wprost zapytać jaki jest budżet i sam będziesz wiedział co za tą kasę możesz zaproponować
. Ciekawa sprawa z pytaniem odnośnie budżetu ale póki co wstępnie chciałem sam cokolwiek wycenić. Co do danych to mamy 5 bloków ( w dwóch - 2 klatki ) - łącznie 7 klatek. łączna suma metrów to około 2500 m2. Jeszcze coś potrzeba ?
(01-25-2019, 03:59 PM)Cleantec Wszystko za co klient płaci ma sensMożesz albo zrobić wycenę wg harmonogramu przedstawionego przez klienta albo zaproponować go samemu; w każdym harmonogram jest niezbędny jako część umowy - nie ma opcji na zasadzie że "ma być czysto", bo nigdy nie będzie
. Ciekawa sprawa z pytaniem odnośnie budżetu ale póki co wstępnie chciałem sam cokolwiek wycenić. Co do danych to mamy 5 bloków ( w dwóch - 2 klatki ) - łącznie 7 klatek. łączna suma metrów to około 2500 m2. Jeszcze coś potrzeba ?
ja bym w takiej sytuacji wyszedł od budżetu, bo i tak na jego zwiększenie po Twojej ofercie bym nie liczył: jeśli nie możesz takiej informacji uzyskać od administratora, to po prostu policz ile jest mieszkań i pomnóż to razy stawkę z czynszu (na pewno uda się dowiedzieć od jednego z mieszkańców, w ostateczności przyjmij 50 zł) - i mając taki budżet rób dopiero harmonogram, czyli: co za te pieniądze możesz zaoferować klientowi
tak opracowany harmonogram musi być częścią umowy, inaczej z właściciela firmy sprzątającej staniesz się niewolnikiem wspólnoty mieszkaniowej
Rzeczywiście najlepiej byłoby wiedzieć, jaki jest budżet.