Forum Profesjonalnego Sprzątania Jak doczyścić? Jak profesjonalnie posprzątać? Pranie wykładzin, dywanów i tapicerek pranie dywanów - jaka chemia?

pranie dywanów - jaka chemia?

pranie dywanów - jaka chemia?

• 0 głosów - średnia: 0
Lancelot

Junior Member

6
11-11-2017, 02:51 PM #1
mam taką wykładzinę do wyprania i zaplamienia jak na zdjęciu, co radzicie?

Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2017, 02:53 PM przez Lancelot.
Lancelot
11-11-2017, 02:51 PM #1

mam taką wykładzinę do wyprania i zaplamienia jak na zdjęciu, co radzicie?

Comfort

Junior Member

3
11-12-2017, 07:49 PM #2
Ja osobiście mogę polecić środki z Chemspeca: prespray Enz-all i proszek do płukania Formula 90.
Comfort
11-12-2017, 07:49 PM #2

Ja osobiście mogę polecić środki z Chemspeca: prespray Enz-all i proszek do płukania Formula 90.

Maxifi

Junior Member

4
11-14-2017, 08:51 AM #3
Wiesz z czego są to zabrudzenia? enz-all podobnie jak nasz Maxifi Symphony to pre-spraye enzymatyczne ukierunkowane na usuwanie zabrudzeń z jedzenia, wymiocin itp. Polecane w resutauracjach lub tam gdzie na przykłąd ktoś zwymiotuje na tapicerkę. Ogólnie jeśli to nie są takie zabrudzenia to lepiej jest użyć środków mocniejszych, jeśli chodzi o nasz produkt to Maxifi Master Pre-Spray. Jest to specjalnie dobrany pre-spray do najcięższych zabrudzeń na wykładzinach i tapicerkach samochodowych.

Wiele osób popełnia ten błąd, że używają enzymatyczne pre-spraye do prania wykładzin, czy tapicerek samochodowych, tam gdzie lepiej sprawdziłby się inny rodzaj pre-spraya. Znając rodzaj zabrudzeń jakie typowo zbierają się na danej tkaninie możemy poprzez odpowiednie dobranie pre-spray skutecznie je czyścić.

Swoją drogą pre-spraye enzymatyczne potrzebują więcej czasu do zadziałania, ponieważ enzymy są otoczkowane to znaczy "zamknięte" osłonką, ponieważ same w sobie mogą spowodować silną reakcję alergiczną przy aerolizacji. Dlatego przy stosowaniu enzymatycznech pre-spray warto zadbać o odpowiednią wentylację oraz pozostawić je na dłużej na tkaninach, minimum 10-15 minut.

ps Dobrze by było mieć też odplamiacze po ręką.
Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-14-2017, 08:52 AM przez Maxifi.
Maxifi
11-14-2017, 08:51 AM #3

Wiesz z czego są to zabrudzenia? enz-all podobnie jak nasz Maxifi Symphony to pre-spraye enzymatyczne ukierunkowane na usuwanie zabrudzeń z jedzenia, wymiocin itp. Polecane w resutauracjach lub tam gdzie na przykłąd ktoś zwymiotuje na tapicerkę. Ogólnie jeśli to nie są takie zabrudzenia to lepiej jest użyć środków mocniejszych, jeśli chodzi o nasz produkt to Maxifi Master Pre-Spray. Jest to specjalnie dobrany pre-spray do najcięższych zabrudzeń na wykładzinach i tapicerkach samochodowych.

Wiele osób popełnia ten błąd, że używają enzymatyczne pre-spraye do prania wykładzin, czy tapicerek samochodowych, tam gdzie lepiej sprawdziłby się inny rodzaj pre-spraya. Znając rodzaj zabrudzeń jakie typowo zbierają się na danej tkaninie możemy poprzez odpowiednie dobranie pre-spray skutecznie je czyścić.

Swoją drogą pre-spraye enzymatyczne potrzebują więcej czasu do zadziałania, ponieważ enzymy są otoczkowane to znaczy "zamknięte" osłonką, ponieważ same w sobie mogą spowodować silną reakcję alergiczną przy aerolizacji. Dlatego przy stosowaniu enzymatycznech pre-spray warto zadbać o odpowiednią wentylację oraz pozostawić je na dłużej na tkaninach, minimum 10-15 minut.

ps Dobrze by było mieć też odplamiacze po ręką.

Wolf

Member

114
12-01-2017, 01:52 PM #4
Informacje na temat tego, czym dokładnie zabrudzona jest wykładzina dałyby całkiem sporo. Łatwiej byłoby wtedy pomóc. Wink
Wolf
12-01-2017, 01:52 PM #4

Informacje na temat tego, czym dokładnie zabrudzona jest wykładzina dałyby całkiem sporo. Łatwiej byłoby wtedy pomóc. Wink

alan13

Junior Member

10
10-02-2018, 09:50 AM #5
czym to jest ubrudzone? :c
alan13
10-02-2018, 09:50 AM #5

czym to jest ubrudzone? :c

Clinus

Junior Member

32
11-04-2022, 11:52 AM #6
Karcher RM 760, poradzi sobie w dwóch, może trzech przejściach roboczych.
Clinus
11-04-2022, 11:52 AM #6

Karcher RM 760, poradzi sobie w dwóch, może trzech przejściach roboczych.

• 0 głosów - średnia: 0
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
 1 gości