osad z kamienia kabina prysznicowa
osad z kamienia kabina prysznicowa
(05-08-2017, 11:30 AM)magda Czym usunąć nalot z kamienia(twarda woda)z kabiny prysznicowej, plytek.parownica sobie nie moze poradzic.
(05-08-2017, 11:30 AM)magda Czym usunąć nalot z kamienia(twarda woda)z kabiny prysznicowej, plytek.parownica sobie nie moze poradzic.
jeśli kabina jest szklana i bardzo mocno zakamieniona to kwas też może już nie wystarczyć - wówczas pozostaje polerowanie szkła
https://www.youtube.com/watch?v=xIkakDVGL28
Wysoka temperatura nie rozpuści kamienia, a koleżanka Beata ma rację, kwasy na kamień będą najlepsze. Z wymienionych przez nią środki na bazie kwasu amidosulfonowego będą najbezpieczniejsze dla czyszczonej powierzchni. Z bardziej bezpiecznych to np. kwas cytrynowy na powierzchnie delikatne - marmur, drewno, baterie emaliowe, szyba plexi w prysznicu.
Warto zwrócić uwagę na preparaty w postaci żelowej np. Kleen Premium Viskoz - nie spływa tak szybko z powierzchni pionowej, jak zwykły płyn, stąd też jest bardziej użyteczny przy doczyszczaniu warstw kamienia. Po prostu brud można skuteczniej "namoczyć", dzięki czemu łatwiej schodzi pod szczotką, padem itp.
Wypróbuj Sani Calc z Diversey-a i do tego gąbka PurActive z Viledy. Nie zapomnij wcześniej zmoczyć osadów kamiennych- będzie łatwiej je usunąć.
Wystarczy te osady zmoczyć zwykłą wodą, czy należałoby dodać coś do niej?
W sumie będę musiał tego spróbować. Dzięki. 
(09-06-2017, 10:07 AM)marychabb Kiedyś miałam podobny problem i udało mi się go rozwiązać chemią KAMYK - sulima . nic innego nie pomagało , dopiero to mi pomogło
(09-06-2017, 10:07 AM)marychabb Kiedyś miałam podobny problem i udało mi się go rozwiązać chemią KAMYK - sulima . nic innego nie pomagało , dopiero to mi pomogło